Workshop, 2022
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925543" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925543 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Workshop, 2022
Popis výsledku v původním jazyce
V prvním roce řešení byl uspořádán dne 30. 11. 2022 Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování. Workshop se konal v zasedací místnosti PK ČR, Počernická 272/96, 108 00 Praha 10 – Malešice. Úvodní slovo o projektu přednesl doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., odpovědný řešitel projektu. Následovaly přednášky jednotlivých řešitelů: doc. Ing. Jiří Brát, CSc. se věnoval otázce historického vnímání řepkového oleje spotřebiteli v ČR, Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. shrnula spotřebitelský průzkum zaměřený na používání olejů a tuků. Následovaly příspěvky prof. Ing. Vladimíra Filipa, CSc. s názvem „Determinanty oxidační stability surových rostlinných olejů“ a doc. Ing. Jana Kyselky, Ph.D. „Vliv procesů získávání rostlinných olejů na jejich kvalitu“. Závěrečný příspěvek „Výživová a senzorická charakteristika řepkových olejů“ přednesla na závěr doc. Ing. Heleny Čížkové, Ph.D. V průběhu workshopu i po něm proběhla poměrně živá diskuse s náměty k dalšímu průběhu řešení. Na závěr byly shrnuty výsledky/výstupy za první rok řešení, termíny pro dodání podkladů k periodické zprávě a aktivity projektu v roce 2023. Workshopu se zúčastnilo celkem 21 účastníků z odborné veřejnosti. Přílohou workshopu je pozvánka a prezenční listina.
Název v anglickém jazyce
Workshop, 2022
Popis výsledku anglicky
In the first year of the solution, an informative, educational annual workshop for the professional and general public was organised on 30 November 2022, aimed at promoting the consumption of domestic oils processed using the cold-process method, including for thermal processing. The workshop was held in the meeting room of the PK ČR, Počernická 272/96, 108 00 Prague 10 - Malešice. Introductory word about the project was given by doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., responsible project investigator. The lectures were followed by the individual researchers: doc. Ing. Jiří Brát, CSc. Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. summarized a consumer survey focused on the use of oils and fats. The contributions of prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. "Determinants of oxidative stability of crude vegetable oils" and doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D. "Influence of vegetable oil extraction processes on their quality". The final paper "Nutritional and sensory characteristics of rapeseed oils" was presented by doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D. During and after the workshop there was a rather lively discussion with suggestions for further course of action. At the end, the results/outcomes for the first year of the solution, the deadlines for the delivery of documents for the periodic report and the project activities in 2023 were summarized. 21 participants from the professional community attended the workshop. The workshop invitation and attendance list are attached.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
21
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce