Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VYUŽITÍ OLFAKTOMETRIE PRO HODNOCENÍ SENZORICKÝCH VLASTNOSTÍ POTRAVIN

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928253" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928253 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VYUŽITÍ OLFAKTOMETRIE PRO HODNOCENÍ SENZORICKÝCH VLASTNOSTÍ POTRAVIN

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spojení senzorické a instrumentální analýzy pachových látek představuje plynová chromatografie ve spojení s olfaktometrií (GC-O). GC-O kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí lidského čichového systému. V následujících kapitolách jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie na příkladech z naší laboratorní praxe. Konkrétně se jedná o vývoj, ověření a aplikaci metody pro stanovení výskytu senzoricky aktivních látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování nebo extrakce a stupni rafinace.

  • Název v anglickém jazyce

    APPLICATION OF OLFACTOMETRY TO EVALUATE SENSORY PROPERTIES OF FOOD

  • Popis výsledku anglicky

    The integration of sensory and instrumental analysis of odour compounds is represented by the gas chromatography-olfactometry (GC-O) combining the separation of sensory active compounds using gas chromatography and detection using the human olfactory system. In the following chapters, the practical aspects of olfactometry are summarised using examples from our laboratory practise. Specifically, it involves the development, verification, and application of a method for determining the occurrence of sensory active compounds in rapeseed oils depending on the method of pressing or extraction and the degree of refining.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů