Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

COMPARISON OF DIFFERENT EXTRACTION TECHNIQUES FOR DETERMINATION OF VOLATILE COMPOUNDS OF RAPESEED OILS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928443" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928443 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    COMPARISON OF DIFFERENT EXTRACTION TECHNIQUES FOR DETERMINATION OF VOLATILE COMPOUNDS OF RAPESEED OILS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study is the comparison of four extraction techniques for the isolation of volatile compounds from rapeseed oils The headspace solid phase microextraction (HS SPME), steam distillation ( distillation on a thin film evaporator and the solvent assisted flavour evaporation ( technique were used for extraction The prepared extracts were analysed using gas chromatography coupled to mass spectrometry and the olfactometric detector (GC MS O) The extraction step is one of the most important parts of the analysis, therefore in this study, significant attention is paid to the advantages and limitations of individual extraction techniques There were considerable differences in the volatile profile among the extracts obtained This study provides useful information on the volatile profile of rapeseed oils and the use of individual extraction techniques A similar approach could be used for other types of oils.

  • Název v anglickém jazyce

    COMPARISON OF DIFFERENT EXTRACTION TECHNIQUES FOR DETERMINATION OF VOLATILE COMPOUNDS OF RAPESEED OILS

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study is the comparison of four extraction techniques for the isolation of volatile compounds from rapeseed oils The headspace solid phase microextraction (HS SPME), steam distillation ( distillation on a thin film evaporator and the solvent assisted flavour evaporation ( technique were used for extraction The prepared extracts were analysed using gas chromatography coupled to mass spectrometry and the olfactometric detector (GC MS O) The extraction step is one of the most important parts of the analysis, therefore in this study, significant attention is paid to the advantages and limitations of individual extraction techniques There were considerable differences in the volatile profile among the extracts obtained This study provides useful information on the volatile profile of rapeseed oils and the use of individual extraction techniques A similar approach could be used for other types of oils.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů