Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Těžení šťávy – část 1. Základní pojmy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43931343" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43931343 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2024/PDF/163-166.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2024/PDF/163-166.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Těžení šťávy – část 1. Základní pojmy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Těžení šťávy je základním technologickým procesem výroby cukru z řepy. V tomto seriálu budou těžení šťávy věnovány tři části. V této první části jsou uvedeny a vysvětleny základní pojmy, fyzikálně chemický základ těžení šťávy, jak se hodnotí extrakční proces, včetně hmotnostní bilance a dalších kritérií.

  • Název v anglickém jazyce

    Sugar technology - juice extraction - Part 1. Basic definitions

  • Popis výsledku anglicky

    The extraction of juice is the basic technological process of sugar production from beet. In this series, three parts will be devoted to juice extraction. In this first part, the basic concepts, the physicochemical basis of juice extraction, how the extraction process is evaluated, including mass balance and other criteria are presented and explained.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    LISTY CUKROVARNICKE A REPARSKE

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    140

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    163-166

  • Kód UT WoS článku

    001253356300009

  • EID výsledku v databázi Scopus