Těžení šťávy – část 1. Základní pojmy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43931343" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43931343 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2024/PDF/163-166.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2024/PDF/163-166.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Těžení šťávy – část 1. Základní pojmy
Popis výsledku v původním jazyce
Těžení šťávy je základním technologickým procesem výroby cukru z řepy. V tomto seriálu budou těžení šťávy věnovány tři části. V této první části jsou uvedeny a vysvětleny základní pojmy, fyzikálně chemický základ těžení šťávy, jak se hodnotí extrakční proces, včetně hmotnostní bilance a dalších kritérií.
Název v anglickém jazyce
Sugar technology - juice extraction - Part 1. Basic definitions
Popis výsledku anglicky
The extraction of juice is the basic technological process of sugar production from beet. In this series, three parts will be devoted to juice extraction. In this first part, the basic concepts, the physicochemical basis of juice extraction, how the extraction process is evaluated, including mass balance and other criteria are presented and explained.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
LISTY CUKROVARNICKE A REPARSKE
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
140
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
163-166
Kód UT WoS článku
001253356300009
EID výsledku v databázi Scopus
—