Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření teploty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F15%3A43899564" target="_blank" >RIV/60461373:22340/15:43899564 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření teploty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola Měření teploty uvádí přehled funkčních principů využívaných při provozním měření teploty. V části věnované dotykovým snímačům teploty jsou zařazeny teploměry dilatační, teploměry termoelektrické a odporové snímače teploty. Jsou popsány způsoby zpracování signálů elektrických teploměrů, způsoby zabudování provozních teploměrů do technologických aparatur a kalibrace dotykových snímačů teploty. Další část je věnována bezdotykovému měření teploty - jsou uvedeny teoretické základy bezdotykového měření teploty a podrobně je popsáno uspořádání IČ teploměrů a termokamer. Jsou diskutovány vlivy působící při bezdotykovém měření teploty a jsou uvedeny aplikační možnosti bezdotykového měření teploty.

  • Název v anglickém jazyce

    Temperature measurement

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter "Temperature Measurement" provides an overview of the functional principles used in process temperature measurement. In the part Contact thermometers are included filled thermal systems, thermocouples and resistance temperature sensors. Theraare described signal processing electrical thermometers, ways of installation of temperature sensors into the technological apparatus and methods for calibration of contact temperature sensors are described. Next part is devoted to non-contact temperature measurement - are given theoretical foundations of contactless temperature measurement and arrangement IR thermometers and thermal imagers is described in detail. Influences during non-contact temperature measurement are discussed. Application possibilities of contactless temperature measurement are described.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

  • ISBN

    978-80-7418-232-7

  • Počet stran výsledku

    45

  • Strana od-do

    90-134

  • Počet stran knihy

    820

  • Název nakladatele

    Key Publishing s.r.o.

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Kód UT WoS kapitoly