Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Temperature Measurement

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F19%3A43917879" target="_blank" >RIV/60461373:22340/19:43917879 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Temperature Measurement

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chapter provides an overview of the functional principles used in process temperature measurement. In the part Contact thermometers are included: filled thermal systems, thermocouples and resistance temperature sensors. There are described methods for signal processing of electrical thermometers, ways of installation of temperature sensors into the thermowell and technological apparatus. Also devices for calibration of contact temperature sensors are described. Next part is devoted to non-contact temperature measurement - are given theoretical foundations of contactless temperature measurement and arrangement IR thermometers and thermal imagers is described in detail. Influences during non-contact temperature measurement are discussed and the methodology of thermographic measurement is described. At the end there are possibilities of applications IR thermometers and thermal cameras for practical measurements.

  • Název v anglickém jazyce

    Temperature Measurement

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter provides an overview of the functional principles used in process temperature measurement. In the part Contact thermometers are included: filled thermal systems, thermocouples and resistance temperature sensors. There are described methods for signal processing of electrical thermometers, ways of installation of temperature sensors into the thermowell and technological apparatus. Also devices for calibration of contact temperature sensors are described. Next part is devoted to non-contact temperature measurement - are given theoretical foundations of contactless temperature measurement and arrangement IR thermometers and thermal imagers is described in detail. Influences during non-contact temperature measurement are discussed and the methodology of thermographic measurement is described. At the end there are possibilities of applications IR thermometers and thermal cameras for practical measurements.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes

  • ISBN

    978-1-908235-09-1

  • Počet stran výsledku

    53

  • Strana od-do

    "112–164"

  • Počet stran knihy

    1266

  • Název nakladatele

    STS Science Centre Ltd.

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly