Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření teploty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F16%3A43901851" target="_blank" >RIV/60461373:22340/16:43901851 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2016/abs260-265.html" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2016/abs260-265.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření teploty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek uvádí přehled funkčních principů využívaných při provozním měření teploty. V části věnované dotykovým snímačům teploty jsou podrobněji popsány teploměry termoelektrické a odporové snímače teploty. Jsou popsány způsoby zpracování signálů elektrických teploměrů a způsoby zabudování provozních teploměrů do technologických aparatur. Připojena je zmínka o kalibraci dotykových snímačů teploty.

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Temperature Measurement

  • Popis výsledku anglicky

    This article provides an overview of the functional principles used in process temperature measurement. In the part devoted to contact thermometers are described in more detail thermocouples and resistance temperature sensors. There are described methods of signal processing of electrical thermometers and ways of installation of temperature sensors into the technological apparatus. Brief mention of calibration contact temperature sensor is attached

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    132

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    260-265

  • Kód UT WoS článku

    000383186800009

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84983049866