Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití impedanční spektroskopie pro sledování změn ve včelím medu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F16%3A43902194" target="_blank" >RIV/60461373:22340/16:43902194 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/16:43902194

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití impedanční spektroskopie pro sledování změn ve včelím medu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Med se těší velké oblibě na trhu nejen v České republice. Celosvětově se med řadí mezi nejvíce falšované produkty, jako například javorový sirup, olivový olej, ryby, ovocné šťávy a vína. Mezi nejčastějšími způsoby falšování medu je přídavek cukru (nejčastěji třtinový cukr), sirupu nebo jiné sofistikované metody k zamaskování původu. Měření impedančního spektra může být užitečné pro detekci některé běžné úpravy kvality medu, jako falšování cukrem (sacharóza, fruktóza, glukóza) nebo přídavkem vody. Tato metoda by mohla být použita při předběžné analýze (poskytuje komplexní fyzikálně-chemickou informaci o vzorku), než dojde k aplikaci klasických analytických metod.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization impedance spectroscopy for monitoring changes in honey bee

  • Popis výsledku anglicky

    Honey enjoys great popularity not only on the Czech food market. Honey is one of the most adulterate product, along with a products as maple syrup, olive oil, fish, juices and wine in the world. The most common methods of honey adulteration is addition of sugar (cane sugar), dilution with syrups or other sophisticated method to mask the origin. Impedance spectroscopy method can be useful to detect some common quality modifications as add with sugar (sucrose, fructose, glucose) or dilution with a water. This method could be used on a preliminary analysis (provides a comprehensive physical and chemical information of the sample) before there will be classical analytical methods use.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin - XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    244-247

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku