Current knowledge of honey adulteration ? proof methods
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877680" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877680 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.maso-international.cz/download/57_62_012019.pdf" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/download/57_62_012019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Current knowledge of honey adulteration ? proof methods
Popis výsledku v původním jazyce
The main aim of the review was to evaluate and emphasize the main current knowledge about honey adulteration and to list possible proof methods. The importance of this issue is best explained by the fact that honey consumption is increasing constantly, same as honey price. This situation on the market is making a template conditions for adulteration due to very possible profit that can be made by non-honest producers or seller. Industrial sugar syrup is used the most often due to its low price. On the other side, there is a constant pressure from the side of consumers for the invention of reliable methods that could be used for the detection of honey adulteration. The review is giving overview of the methods with valuable explanations about methods reliability, price, operationality and time usage.
Název v anglickém jazyce
Current knowledge of honey adulteration ? proof methods
Popis výsledku anglicky
The main aim of the review was to evaluate and emphasize the main current knowledge about honey adulteration and to list possible proof methods. The importance of this issue is best explained by the fact that honey consumption is increasing constantly, same as honey price. This situation on the market is making a template conditions for adulteration due to very possible profit that can be made by non-honest producers or seller. Industrial sugar syrup is used the most often due to its low price. On the other side, there is a constant pressure from the side of consumers for the invention of reliable methods that could be used for the detection of honey adulteration. The review is giving overview of the methods with valuable explanations about methods reliability, price, operationality and time usage.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
57-62
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—