Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metody stanovení kvalitativních parametrů vybraných druhů medu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878854" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878854 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf" target="_blank" >https://ves.uniag.sk/files/pdf/iizeai3sli38mpdqt6izg8zbx4o2ye.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metody stanovení kvalitativních parametrů vybraných druhů medu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Med představuje komplexní matrici tvořenou převážně ze sacharidů. S dalších obsahových látek jsou významné proteiny, které jsou původem ze sekrečních žláz včel, nebo z pylů rostlin. Senzorické vlastnosti medu jsou určeny zejména obsahem těkavých látek medu. Analýza těchto obsahových látek medu představuje jednu s možností průkazu pravosti medu. Článek přestavuje kvalitativní metody využívané pro odhalování falšování medu a naznačuje trendy, kterých bude v budoucnu využíváno pro odhalování falšování medu.

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative parameter methods for honey evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    Honey is a complex matrix consisting mainly of carbohydrates. With other ingredients are important proteins that originate from the secretory glands of bees, or from the plants pollen of plants. The sensory properties of honey are determined mainly by the content of honey volatiles. The analysis of these honey constituents represents one of the possibilities of proving the authenticity of honey. The paper presents qualitative methods used for detecting honey adulteration and indicates trends that will be used in the future for detecting honey adulteration.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Ověření autenticity medu pomocí analýzy pylových zrn.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-2168-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    122-125

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    26. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku