Potravinářská emulze bez lepku pro obalovaní potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60616849%3A_____%2F13%3A%230000002" target="_blank" >RIV/60616849:_____/13:#0000002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinářská emulze bez lepku pro obalovaní potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem předkládaného technického řešení je potravinářská emulze bez lepku pro obalování potravin (masa, ryb, zeleniny a sýrů), umožňující svým specifickým složením spojení různých typů strouhanek (suchých) s obalovanou potravinou. Využití lupiny a cizrny je v potravinářském průmyslu je součásti námi realizovaného úkolu TAČR: TA01010737- ?Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků?. Potravinářská emulze bez lepku pro obalování potravin, vyznačující se tím, že sestává z 20 až 50 % hmotn. sypké směsi a vody, přičemž sypká směs obsahuje granulovanou nativní rýžovou mouku a alespoň jednu granulovanou nativní luštěninovou mouku a popřípadě extrahované rostlinné proteiny .
Název v anglickém jazyce
Food-processing emulsion without gluten for food coating
Popis výsledku anglicky
The object of the present invention is a food-processing emulsion without gluten for coating of foods (meat, fish, vegetables and cheese), the specific composition of which enables joining of various types of breadcrumbs (dry) with the coated food. The use of lupine and chickpeas in the food processing industry is part of the Czech Technology Agency (TAČR) task solved by our company: TA01010737 - Development of Technological Processing of Highly Nutritive Pulses Recently Implemented in the World for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products?. A food-processing emulsion without gluten for coating of foods, characterized in that it consists of 20 to 50 % by weight of a dry mixture and water, wherein the dry mixture contains granulated native rice flour and at least one granulated native pulse flour and optionally extracted vegetable proteins.
Klasifikace
Druh
G<sub>prot</sub> - Prototyp
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA01010737" target="_blank" >TA01010737: Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Obalovac emulze - S04
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Uživatelem je jeho tvůrce (60616849) - směs bude předmětem prodeje
Ekonomické parametry
Lze předpokládat nárůst objemu výroby o 300000.- CZK/ 1. rok v dalších letech včetně exportu 500 - 700000.- CZK/rok
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60616849
Název vlastníka
EXTRUDO Bečice s.r.o., Bečice 7, Týn nad Vltavou CZ-375 01
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—