Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinářská emulze bez lepku pro obalovaní potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60616849%3A_____%2F13%3A%230000002" target="_blank" >RIV/60616849:_____/13:#0000002 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinářská emulze bez lepku pro obalovaní potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem předkládaného technického řešení je potravinářská emulze bez lepku pro obalování potravin (masa, ryb, zeleniny a sýrů), umožňující svým specifickým složením spojení různých typů strouhanek (suchých) s obalovanou potravinou. Využití lupiny a cizrny je v potravinářském průmyslu je součásti námi realizovaného úkolu TAČR: TA01010737- ?Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků?. Potravinářská emulze bez lepku pro obalování potravin, vyznačující se tím, že sestává z 20 až 50 % hmotn. sypké směsi a vody, přičemž sypká směs obsahuje granulovanou nativní rýžovou mouku a alespoň jednu granulovanou nativní luštěninovou mouku a popřípadě extrahované rostlinné proteiny .

  • Název v anglickém jazyce

    Food-processing emulsion without gluten for food coating

  • Popis výsledku anglicky

    The object of the present invention is a food-processing emulsion without gluten for coating of foods (meat, fish, vegetables and cheese), the specific composition of which enables joining of various types of breadcrumbs (dry) with the coated food. The use of lupine and chickpeas in the food processing industry is part of the Czech Technology Agency (TAČR) task solved by our company: TA01010737 - Development of Technological Processing of Highly Nutritive Pulses Recently Implemented in the World for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products?. A food-processing emulsion without gluten for coating of foods, characterized in that it consists of 20 to 50 % by weight of a dry mixture and water, wherein the dry mixture contains granulated native rice flour and at least one granulated native pulse flour and optionally extracted vegetable proteins.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>prot</sub> - Prototyp

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01010737" target="_blank" >TA01010737: Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Obalovac emulze - S04

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Uživatelem je jeho tvůrce (60616849) - směs bude předmětem prodeje

  • Ekonomické parametry

    Lze předpokládat nárůst objemu výroby o 300000.- CZK/ 1. rok v dalších letech včetně exportu 500 - 700000.- CZK/rok

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60616849

  • Název vlastníka

    EXTRUDO Bečice s.r.o., Bečice 7, Týn nad Vltavou CZ-375 01

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem