Vnímání biopotravin a jejich senzorických charakteristik spotřebiteli
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27510%2F10%3A10225378" target="_blank" >RIV/61989100:27510/10:10225378 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vnímání biopotravin a jejich senzorických charakteristik spotřebiteli
Popis výsledku v původním jazyce
Klíčovým ukazatelem kvality všech potravinářských produktů, bioprodukty nevyjímaje, jsou jejich senzorické charakteristiky. Spotřebitel kvalitu potravinářských produktů hodnotí zejména na základě toho, do jaké míry senzorické charakteristiky naplňují jeho očekávání. Metodou, která jako jediná umožňuje posoudit senzorickou kvalitu potravinářských produktů tak, jak ji vnímá spotřebitel, je senzorická analýza. V příspěvku je metoda senzorické analýzy představena jak teoreticky, tak prostřednictvím výsledkůvýzkumu postojů spotřebitelů k biocereáliím a jejich senzorickým charakteristikám.
Název v anglickém jazyce
The Perception of Bio-foods and their Sensory Characteristics by Consumers
Popis výsledku anglicky
The key factor of food products quality are their sensory characteristics. The paper deals with problems of evaluation of food products quality, the main attention is given to bio-products and sensory analysis method. In the first part of paper, bio-products and their quality are defined and method of sensory analysis is explained. The problems are defined not only in the theoretical level, but also practically. In the second part of paper, the results of marketing research oriented to identification ofconsumer attitudes to the bio-cereals and their sensory characteristics are presented, the method of sensory analysis was used.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Produktová politika a jej sociálno-ekonomické apekty
ISBN
978-80-225-3085-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
—
Název nakladatele
Vydavateĺstvo EKONÓM
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Bratislava
Datum konání akce
15. 10. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—