Extetnded Prandial Glycemic Profiles of Foods as Assessed Using Continuous Glucose Monitoring Enhance the Power of the 120-Minute Glycemic Index
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F10%3A10213182" target="_blank" >RIV/61989592:15110/10:10213182 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61989592:15120/10:10213182
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Extetnded Prandial Glycemic Profiles of Foods as Assessed Using Continuous Glucose Monitoring Enhance the Power of the 120-Minute Glycemic Index
Popis výsledku v původním jazyce
The glycemic index (GI) is routinely measured 120 minutes after food intake (GI120). The purpose of this prospective open label study was to assess (1) the dynamics of glycemia over the 210 minutes following food consumption and (2) the evolution of GIsbased on 120-, 150-, 180-, and 210- minute glycemic profiles. The 120- minute glycemic index fails to fully account for changes in glycemia after ingestion of a mixed meal because glycemia remains above baseline for a longer period. The CGMS is a convenient method to determine the glucose response/GIs over intervals extended up to 210 minutes, which is adequate time for the absorption of most foods.
Název v anglickém jazyce
Extetnded Prandial Glycemic Profiles of Foods as Assessed Using Continuous Glucose Monitoring Enhance the Power of the 120-Minute Glycemic Index
Popis výsledku anglicky
The glycemic index (GI) is routinely measured 120 minutes after food intake (GI120). The purpose of this prospective open label study was to assess (1) the dynamics of glycemia over the 210 minutes following food consumption and (2) the evolution of GIsbased on 120-, 150-, 180-, and 210- minute glycemic profiles. The 120- minute glycemic index fails to fully account for changes in glycemia after ingestion of a mixed meal because glycemia remains above baseline for a longer period. The CGMS is a convenient method to determine the glucose response/GIs over intervals extended up to 210 minutes, which is adequate time for the absorption of most foods.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/NR7825" target="_blank" >NR7825: Stanovení glykemického indexu potravin u zdravých osob a u diabetiků 1. a 2. typu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Diabetes Science and Technology (online)
ISSN
1932-2968
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—