Zoonotický potenciál syrového kravského mléka v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F12%3A33116995" target="_blank" >RIV/61989592:15110/12:33116995 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zoonotický potenciál syrového kravského mléka v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
V syrovém kravském mléce se vyskytují bakterie schopné vyvolat alimentární infekci člověka. Dodržení podmínek skladování (do 10°C) a tepelná úprava syrového mléka (převaření) výše sledovaná mikrobiologická rizika pro spotřebitele eliminuje.
Název v anglickém jazyce
Zoonotic potential of raw cow's milk in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Raw cow's milk contains bacteria carable of causing human alimentary tract infections. The above microbiological risks for consumers are eliminated by proper storage conditions (below 10°C) and heat treatment (boiling) of raw milk.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Klinická mikrobiologie a infekční lékařství
ISSN
1211-264X
e-ISSN
—
Svazek periodika
18
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
32-37
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—