Black and green tea - How to make a perfect crime
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F13%3A33144007" target="_blank" >RIV/61989592:15110/13:33144007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jflm.2013.03.027" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jflm.2013.03.027</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jflm.2013.03.027" target="_blank" >10.1016/j.jflm.2013.03.027</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Black and green tea - How to make a perfect crime
Popis výsledku v původním jazyce
The antioxidant properties of the black and green tea are well known. The latent bloodstains are detectable by luminol. The bloodstains also can be cover up by drinks and foods containing the antioxidants; thus their presence can cause a decrease of theluminol light emission (false-negative results). The aim of this study was to quantify the light emission decrease of the chemiluminescent mixture prepared according to Weber (containing NaOH) and the chemiluminescent mixture of pH 7.4 (for the determination of the total antioxidant capacity) for the open air-dried sample. The black and green teas and white wine were used as the antioxidant samples (high and low total antioxidant capacity). The significant decrease of the luminol chemiluminescent emission caused by the presence of the black and green teas (and comparable for both of them) was observed in comparison with the presence of white wine.
Název v anglickém jazyce
Black and green tea - How to make a perfect crime
Popis výsledku anglicky
The antioxidant properties of the black and green tea are well known. The latent bloodstains are detectable by luminol. The bloodstains also can be cover up by drinks and foods containing the antioxidants; thus their presence can cause a decrease of theluminol light emission (false-negative results). The aim of this study was to quantify the light emission decrease of the chemiluminescent mixture prepared according to Weber (containing NaOH) and the chemiluminescent mixture of pH 7.4 (for the determination of the total antioxidant capacity) for the open air-dried sample. The black and green teas and white wine were used as the antioxidant samples (high and low total antioxidant capacity). The significant decrease of the luminol chemiluminescent emission caused by the presence of the black and green teas (and comparable for both of them) was observed in comparison with the presence of white wine.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Forensic and Legal Medicine
ISSN
1752-928X
e-ISSN
—
Svazek periodika
20
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
635-639
Kód UT WoS článku
000323361800019
EID výsledku v databázi Scopus
—