Black and green tea - Luminol false-negative bloodstains detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F12%3A33143113" target="_blank" >RIV/61989592:15310/12:33143113 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.scijus.2011.07.006" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.scijus.2011.07.006</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.scijus.2011.08.006" target="_blank" >10.1016/j.scijus.2011.08.006</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Black and green tea - Luminol false-negative bloodstains detection
Popis výsledku v původním jazyce
The antioxidant properties of black and green teas are well known. It is also possible to determine their antioxidant capacity by using a chemiluminscent method. This method is based on the measurement of the delay in the emission of light from the luminol reaction in the presence of the antioxidant. Bloodstains which are invisible to the naked eye can also be detected by luminol. Three common methods (detection using the Grodsky or Weber formulations and by Bluestar (R) Forensic latent bloodstain reagent) are based on the luminol chemiluminescence reaction. The bloodstains can be masked by drinks and/or foods containing antioxidants. The aim of this work was to compare the ability of black and green teas containing antioxidants to cause false negativeresults during chemiluminescent bloodstain detection.
Název v anglickém jazyce
Black and green tea - Luminol false-negative bloodstains detection
Popis výsledku anglicky
The antioxidant properties of black and green teas are well known. It is also possible to determine their antioxidant capacity by using a chemiluminscent method. This method is based on the measurement of the delay in the emission of light from the luminol reaction in the presence of the antioxidant. Bloodstains which are invisible to the naked eye can also be detected by luminol. Three common methods (detection using the Grodsky or Weber formulations and by Bluestar (R) Forensic latent bloodstain reagent) are based on the luminol chemiluminescence reaction. The bloodstains can be masked by drinks and/or foods containing antioxidants. The aim of this work was to compare the ability of black and green teas containing antioxidants to cause false negativeresults during chemiluminescent bloodstain detection.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Science and Justice
ISSN
1355-0306
e-ISSN
—
Svazek periodika
52
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
102-105
Kód UT WoS článku
000304690800007
EID výsledku v databázi Scopus
—