Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Black and green tea - Luminol false-negative bloodstains detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F12%3A33143113" target="_blank" >RIV/61989592:15310/12:33143113 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.scijus.2011.07.006" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.scijus.2011.07.006</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.scijus.2011.08.006" target="_blank" >10.1016/j.scijus.2011.08.006</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Black and green tea - Luminol false-negative bloodstains detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antioxidant properties of black and green teas are well known. It is also possible to determine their antioxidant capacity by using a chemiluminscent method. This method is based on the measurement of the delay in the emission of light from the luminol reaction in the presence of the antioxidant. Bloodstains which are invisible to the naked eye can also be detected by luminol. Three common methods (detection using the Grodsky or Weber formulations and by Bluestar (R) Forensic latent bloodstain reagent) are based on the luminol chemiluminescence reaction. The bloodstains can be masked by drinks and/or foods containing antioxidants. The aim of this work was to compare the ability of black and green teas containing antioxidants to cause false negativeresults during chemiluminescent bloodstain detection.

  • Název v anglickém jazyce

    Black and green tea - Luminol false-negative bloodstains detection

  • Popis výsledku anglicky

    The antioxidant properties of black and green teas are well known. It is also possible to determine their antioxidant capacity by using a chemiluminscent method. This method is based on the measurement of the delay in the emission of light from the luminol reaction in the presence of the antioxidant. Bloodstains which are invisible to the naked eye can also be detected by luminol. Three common methods (detection using the Grodsky or Weber formulations and by Bluestar (R) Forensic latent bloodstain reagent) are based on the luminol chemiluminescence reaction. The bloodstains can be masked by drinks and/or foods containing antioxidants. The aim of this work was to compare the ability of black and green teas containing antioxidants to cause false negativeresults during chemiluminescent bloodstain detection.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Science and Justice

  • ISSN

    1355-0306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    102-105

  • Kód UT WoS článku

    000304690800007

  • EID výsledku v databázi Scopus