Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Coffee aroma-Statistical analysis of compositional data

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F09%3A00010416" target="_blank" >RIV/61989592:15310/09:00010416 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Coffee aroma-Statistical analysis of compositional data

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Solid-phase microextraction in headspace mode coupled with gas chromatography-mass spectrometry was applied to the determination of volatile compounds in 30 commercially available coffee samples. In order to differentiate and characterize Arabica and Robusta coffee, six major volatile compounds (acetic acid, 2-methylpyrazine, furfural, 2-furfuryl alcohol, 2,6-dimethylpyrazine, 5-methylfurfural) were chosen as the most relevant markers. Cluster analysis and principal component analysis (PCA) were appliedto the raw chromatographic data and data processed by centred logratio transformation.

  • Název v anglickém jazyce

    Coffee aroma-Statistical analysis of compositional data

  • Popis výsledku anglicky

    Solid-phase microextraction in headspace mode coupled with gas chromatography-mass spectrometry was applied to the determination of volatile compounds in 30 commercially available coffee samples. In order to differentiate and characterize Arabica and Robusta coffee, six major volatile compounds (acetic acid, 2-methylpyrazine, furfural, 2-furfuryl alcohol, 2,6-dimethylpyrazine, 5-methylfurfural) were chosen as the most relevant markers. Cluster analysis and principal component analysis (PCA) were appliedto the raw chromatographic data and data processed by centred logratio transformation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Talanta

  • ISSN

    0039-9140

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    80

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus