Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrochemical Sensing of Total Antioxidant Capacity and Polyphenol Content in Wine Samples Using Amperometry Online-Coupled with Microdialysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F12%3A33142961" target="_blank" >RIV/61989592:15310/12:33142961 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/68081707:_____/12:00389674 RIV/61989592:15110/12:33142961

  • Výsledek na webu

    <a href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3019886" target="_blank" >http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3019886</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf3019886" target="_blank" >10.1021/jf3019886</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrochemical Sensing of Total Antioxidant Capacity and Polyphenol Content in Wine Samples Using Amperometry Online-Coupled with Microdialysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work describes the method for total antioxidant capacity (TAC) and/or total content of phenolics (TCP) analysis in wines using microdialysis online-coupled with amperometric detection using a carbon microfiber working electrode. The system was tested on 10 selected wine samples, and the results were compared with total reactive antioxidant potential (TRAP), oxygen radical absorbance capacity (ORAC), and chemiluminescent determination of total antioxidant capacity (CL-TAC) methods using Trolox and catechin as standards. Microdialysis online-coupled with amperometric detection gives similar results to the widely used cyclic voltammetry methodology and closely correlates with ORAC and TRAP. The problem of electrode fouling is overcome by the introduction of an electrochemical cleaning step (1-2 min at the potential of 0 V vs Ag/AgCl). Such a procedure is sufficient to fully regenerate the electrode response for both red and white wine samples as well as catechin/Trolox standards. The

  • Název v anglickém jazyce

    Electrochemical Sensing of Total Antioxidant Capacity and Polyphenol Content in Wine Samples Using Amperometry Online-Coupled with Microdialysis

  • Popis výsledku anglicky

    This work describes the method for total antioxidant capacity (TAC) and/or total content of phenolics (TCP) analysis in wines using microdialysis online-coupled with amperometric detection using a carbon microfiber working electrode. The system was tested on 10 selected wine samples, and the results were compared with total reactive antioxidant potential (TRAP), oxygen radical absorbance capacity (ORAC), and chemiluminescent determination of total antioxidant capacity (CL-TAC) methods using Trolox and catechin as standards. Microdialysis online-coupled with amperometric detection gives similar results to the widely used cyclic voltammetry methodology and closely correlates with ORAC and TRAP. The problem of electrode fouling is overcome by the introduction of an electrochemical cleaning step (1-2 min at the potential of 0 V vs Ag/AgCl). Such a procedure is sufficient to fully regenerate the electrode response for both red and white wine samples as well as catechin/Trolox standards. The

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    32

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    7836-7843

  • Kód UT WoS článku

    000307487100010

  • EID výsledku v databázi Scopus