Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Polysaccharide and Protein Films with Antimicrobial/Antioxidant Activity in the Food Industry: A Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F20%3A73603321" target="_blank" >RIV/61989592:15310/20:73603321 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2073-4360/12/6/1289/htm" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2073-4360/12/6/1289/htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/polym12061289" target="_blank" >10.3390/polym12061289</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Polysaccharide and Protein Films with Antimicrobial/Antioxidant Activity in the Food Industry: A Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    From an economic point of view, the spoilage of food products during processing and distribution has a negative impact on the food industry. Lipid oxidation and deterioration caused by the growth of microorganisms are the main problems during storage of food products. In order to reduce losses and extend the shelf-life of food products, the food industry has designed active packaging as an alternative to the traditional type. In the review, the benefits of active packaging materials containing biopolymers (polysaccharides and/or proteins) and active compounds (plant extracts, essential oils, nanofillers, etc.) are highlighted. The antioxidant and antimicrobial activity of this type of film has also been highlighted. In addition, the impact of active packaging on the quality and durability of food products during storage has been described.

  • Název v anglickém jazyce

    Polysaccharide and Protein Films with Antimicrobial/Antioxidant Activity in the Food Industry: A Review

  • Popis výsledku anglicky

    From an economic point of view, the spoilage of food products during processing and distribution has a negative impact on the food industry. Lipid oxidation and deterioration caused by the growth of microorganisms are the main problems during storage of food products. In order to reduce losses and extend the shelf-life of food products, the food industry has designed active packaging as an alternative to the traditional type. In the review, the benefits of active packaging materials containing biopolymers (polysaccharides and/or proteins) and active compounds (plant extracts, essential oils, nanofillers, etc.) are highlighted. The antioxidant and antimicrobial activity of this type of film has also been highlighted. In addition, the impact of active packaging on the quality and durability of food products during storage has been described.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Polymers

  • ISSN

    2073-4360

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    35

  • Strana od-do

    "1289-1"-"1289-35"

  • Kód UT WoS článku

    000550765400001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85087339619