Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zaměstnanost v potravinářském průmyslu České republiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00098296" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00098296 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zaměstnanost v potravinářském průmyslu České republiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá srovnáním zaměstnanosti pracovníků v potravinářském a zpracovatelském průmyslu České republiky. Popisuje rozdíly ve vývoji počtu zaměstnanců a jejich finančního ohodnocení a analyzuje strukturu potravinářského průmyslu z hlediska velikostních kategorií organizací a počtu jejich zaměstnanců. Z výsledků vyplývá, že obor potravinářství dosahuje v rámci zpracovatelského průmyslu významného postavení a je důležitou součástí ekonomiky České republiky. Slabinou tohoto odvětví již několik let zůstává finanční ohodnocení zaměstnanců a také soustavný trend poklesu jejich počtu. Pozitivním znakem je nejenom růst počtu zaměstnanců, ale i počet podnikatelských subjektů v kategorii malých podniků, které mají pozitivní vliv na udržení zaměstnanosti ve venkovských oblastech.

  • Název v anglickém jazyce

    The employment in the food industry of the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This article is focused on comparison of employment of workers in food and processing industries in the Czech Republic. It describes the differences in the development of the number of employees and theirs wages and analyzes the company size structure, which is based on the number of employees. From analyze is resulting that food industry has important position within processing industry and that it is the important part of the Czech economy. The weak point remains the decreasing number of workers and theirs financial assessment. The positive factor is not only the raising number of employees but also the number of subject in the small enterprises category, which has important impact on the employment in rural areas.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNET 2006 - Sborník příspěvků z konference studentů doktorského studia

  • ISBN

    80-86851-62-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    167-174

  • Název nakladatele

    Alfa Publishing

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku