Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Konkurenceschopnost českého vinařství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F06%3A00107044" target="_blank" >RIV/62156489:43110/06:00107044 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Konkurenceschopnost českého vinařství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek, který vzniká v rámci ře?ení projektu NAZV QF 3276, se zabývá jednou z významných součástí koncepce rozvoje vinohradnictví a vinařství ČR, kterou je hodnocení jeho konkurenceschopnosti. Pro rámcové vyhodnocení je zvolen přístup tzv. nových sedmi S, který posouvá původní koncept firmy McKinsey blí?e ke změněným podmínkám dynamicky se rozvíjejícího vněj?ího prostředí. Jako klíčové faktory konkurenceschopnosti vinařství jsou v rámci tohoto konceptu identifikovány "spokojenost zájmových skupin" a"paralelní a postupné strategické údery" -- tj. faktory, které se ukázaly jako velmi významné na vinařských trzích v souvislosti s nástupem tzv. nových vinařských zemí.

  • Název v anglickém jazyce

    Competitiveness of Czech Wine Production

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is written as a part of solution of a project for the Czech Ministry of Agriculture (No. NAZV QF 3276), and it focuses on one of the very important components of the development concept of winegrowing and wine production in the Czech Republic,which is evaluation of its competitiveness. As the evaluation framework, the concept of "New Seven S" is selected, which moves the original concept of McKinsey towards the changed conditions of the dynamically developing external environment. Key competitiveness factors for wine production are considered to be the "shifting the rules of competition", and "Simultaneous and sequential strategic thrusts" -- i.e. factors, which have proved to be very important for wine markets in connection with the outbreak of the so called New wine-producing countries.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3276" target="_blank" >QF3276: Perspektivy vývoje a návrhy opatření politiky vinohradnictví a vinařství a rozvoje venkova v jihomoravském regionu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Firma a konkurenční prostředí 2006. Sekce 3 - Management v nových podmínkách

  • ISBN

    80-7302-122-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    181-190

  • Název nakladatele

    Konvoj, s. r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku