Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F08%3A00120983" target="_blank" >RIV/62156489:43110/08:00120983 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá otázkami vzniku rizika deformace tvorby cen mlékárenských výrobků vyplývající z možnosti substituce mléčného tuku tukem rostlinným. Se vznikem takových rizik je spojen problém užití shodného názvu potravinářských výrobků na společnémtrhu EU. Problém se týká aktuálně např. užití názvu "pomazánkové máslo, který je označován jako název klamavý, poškozující výrobce másla. Je argumentováno, že vlivem dosud užívaného názvu, mohou být tyto dva statky považovány za dokonalé substituty, mezikterými dochází k vyvolání efektu křížové substituce.

  • Název v anglickém jazyce

    The risk of butter fat substitution in milk prices development

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the problems of risk related to milk products pricing distortion due to possibility of substitution milk fat behalf vegetable fat. Together with formation of such a risk, food producers are dealing with the other problem, which is using of the similar product name on the common market of EU. Problem is currently related to using the term "spread butter", which is denoted as deceive because of harming a butter producers. There is an argument that by the influence of currently used term might be those two products consider as a perfect substitutes, between which arise an elicitation of the cross substitution effect. Agrobyznys, cenová tvorba, křížový substituční efekt, mléko, máslo, rostlinný tuk Key words Agribusiness, pricing, cross substitution effect, milk, butter, vegetable fat

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Firma a konkurenční prostředí 2008 - 1. část

  • ISBN

    978-80-7392-020-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MSD, spol. s r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    13. 3. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku