Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problém identckého názvu produktů na společném trhu EU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F08%3A00133504" target="_blank" >RIV/62156489:43110/08:00133504 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Problems of the Identical Product Name on the EU Common Agrarian Market

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper analyses the current problem in the agrarian sector and its influence mainly to food producers. It deals with their impact on changes of agricultural producers' position in a framework of food production systems. Concretely paper deals with theproblems of risk related to milk products pricing distortion due to possibility of substitution milk fat behalf vegetable fat. Together with formation of such a risk, food producers are dealing with the other problem, which is using of the similar product name on the common market of EU. Problem is currently related to using the term "spread butter", which is denoted as deceive because of harming a butter producers. There is an argument that by the influence of currently used term might be those two products consider as a perfect substitutes, between which arise an elicitation of the cross substitution effect.

  • Název v anglickém jazyce

    The Problems of the Identical Product Name on the EU Common Agrarian Market

  • Popis výsledku anglicky

    The paper analyses the current problem in the agrarian sector and its influence mainly to food producers. It deals with their impact on changes of agricultural producers' position in a framework of food production systems. Concretely paper deals with theproblems of risk related to milk products pricing distortion due to possibility of substitution milk fat behalf vegetable fat. Together with formation of such a risk, food producers are dealing with the other problem, which is using of the similar product name on the common market of EU. Problem is currently related to using the term "spread butter", which is denoted as deceive because of harming a butter producers. There is an argument that by the influence of currently used term might be those two products consider as a perfect substitutes, between which arise an elicitation of the cross substitution effect.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    The Annals Of "Dunarea De Jos" University Of Galati

  • ISSN

    1584-0409

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus