Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Servqual Potential for Quality Management in Hotel Services.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F12%3A00185150" target="_blank" >RIV/62156489:43110/12:00185150 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Servqual Potential for Quality Management in Hotel Services.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents the possibilities and specifications of using the Servqual method in managing the quality of services in hotel industry. The Servqual method comes out of the definition of five dimensions of quality service: the influence of the environment - tangibles, reliability, responsive approach -- responsiveness, assurance and empathy, and it is based on so called Gap analysis that principally comes out of the contradiction between a client's expectation and perception. Demonstrating a practical application of the Servqual in hotel industry is also a part of the paper, as well as verifying the possibility of quantifying customer satisfaction by force of the gap model, evaluating a general applicability and presenting suggestions for possibleadaptations and also further utilization in the branch of tourism. Input data necessary for the Gap analysis were received by force of a primary survey (so called field-research) with the help of a quantitative research in the form of que

  • Název v anglickém jazyce

    Servqual Potential for Quality Management in Hotel Services.

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents the possibilities and specifications of using the Servqual method in managing the quality of services in hotel industry. The Servqual method comes out of the definition of five dimensions of quality service: the influence of the environment - tangibles, reliability, responsive approach -- responsiveness, assurance and empathy, and it is based on so called Gap analysis that principally comes out of the contradiction between a client's expectation and perception. Demonstrating a practical application of the Servqual in hotel industry is also a part of the paper, as well as verifying the possibility of quantifying customer satisfaction by force of the gap model, evaluating a general applicability and presenting suggestions for possibleadaptations and also further utilization in the branch of tourism. Input data necessary for the Gap analysis were received by force of a primary survey (so called field-research) with the help of a quantitative research in the form of que

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    307-314

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus