Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Approaches to quality management in hotel industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F13%3A00210029" target="_blank" >RIV/62156489:43110/13:00210029 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361072693" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361072693</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361072693" target="_blank" >10.11118/actaun201361072693</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Approaches to quality management in hotel industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the paper is to present possibilities and specifics of quality management in hotel services with the focus on the Servqual model. Servqual works on the definition of five dimensions of service quality: tangibles, reliability, responsiveness, assurance and empathy. Demonstrating the practical application of Servqual in selected hotels in the Czech Republic is also a part of the paper. Input data have been gained by force of a primary field-research with the help of a quantitative research viaquestionnaires and deep interviews. The results of the Servqual score for individual dimensions of service quality have also been used to calculate a total weighted score for the examined hotels and to outline benchmarking utilisation possibilities.

  • Název v anglickém jazyce

    Approaches to quality management in hotel industry

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper is to present possibilities and specifics of quality management in hotel services with the focus on the Servqual model. Servqual works on the definition of five dimensions of service quality: tangibles, reliability, responsiveness, assurance and empathy. Demonstrating the practical application of Servqual in selected hotels in the Czech Republic is also a part of the paper. Input data have been gained by force of a primary field-research with the help of a quantitative research viaquestionnaires and deep interviews. The results of the Servqual score for individual dimensions of service quality have also been used to calculate a total weighted score for the examined hotels and to outline benchmarking utilisation possibilities.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    2693-2699

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus