Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku kvasinkové kultury SC-47 na bachorovou stravitelnost u krav

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00001669" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00001669 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of yeast culture SC-47 addition on ruminal digestion of cows.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Twelve dairy cows were used in an experiment at which the effect of yeast culture addition on the rumen fermentation was studied. Animals were divided into experimental and control group, each of them about 6 individuals. Feeding ratio consisted of maizesilage (12 kg), meadow hay (0.8 kg), clovergrass silage (18 kg), crushed maize ears silage (6 kg) and corn mixture 2 kg. The feeding ratio in the experimental group was with 5 g yeast culture of SC (Strain 47) per day and cow. The rumen fluid was takenperorally 2-3 hours after feeding. The results indicate that the Saccharomyces cerevisiae SC-47 additivum within the ratio recommended has affected positively on the rumen digestion (a higher production of volatile fat acids, a higher pH value) in comparison with control group. At feeding with Saccharomyces cerevisiae SC-47 the trend of number increase in protozoa in the cowś rumen fluid and a better use of ammonia were found.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of yeast culture SC-47 addition on ruminal digestion of cows.

  • Popis výsledku anglicky

    Twelve dairy cows were used in an experiment at which the effect of yeast culture addition on the rumen fermentation was studied. Animals were divided into experimental and control group, each of them about 6 individuals. Feeding ratio consisted of maizesilage (12 kg), meadow hay (0.8 kg), clovergrass silage (18 kg), crushed maize ears silage (6 kg) and corn mixture 2 kg. The feeding ratio in the experimental group was with 5 g yeast culture of SC (Strain 47) per day and cow. The rumen fluid was takenperorally 2-3 hours after feeding. The results indicate that the Saccharomyces cerevisiae SC-47 additivum within the ratio recommended has affected positively on the rumen digestion (a higher production of volatile fat acids, a higher pH value) in comparison with control group. At feeding with Saccharomyces cerevisiae SC-47 the trend of number increase in protozoa in the cowś rumen fluid and a better use of ammonia were found.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Tagungsband 3. BOKU-Symposium TIERERNÄHRUNG

  • ISBN

    3-900962-54-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    68-72

  • Název nakladatele

    BOKU Wien

  • Místo vydání

    Wien

  • Místo konání akce

    Wien

  • Datum konání akce

    4. 11. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku