Vliv přídavku kvasinkové kultury SC-47 na bachorovou stravitelnost u krav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00001669" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00001669 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of yeast culture SC-47 addition on ruminal digestion of cows.
Popis výsledku v původním jazyce
Twelve dairy cows were used in an experiment at which the effect of yeast culture addition on the rumen fermentation was studied. Animals were divided into experimental and control group, each of them about 6 individuals. Feeding ratio consisted of maizesilage (12 kg), meadow hay (0.8 kg), clovergrass silage (18 kg), crushed maize ears silage (6 kg) and corn mixture 2 kg. The feeding ratio in the experimental group was with 5 g yeast culture of SC (Strain 47) per day and cow. The rumen fluid was takenperorally 2-3 hours after feeding. The results indicate that the Saccharomyces cerevisiae SC-47 additivum within the ratio recommended has affected positively on the rumen digestion (a higher production of volatile fat acids, a higher pH value) in comparison with control group. At feeding with Saccharomyces cerevisiae SC-47 the trend of number increase in protozoa in the cowś rumen fluid and a better use of ammonia were found.
Název v anglickém jazyce
The effect of yeast culture SC-47 addition on ruminal digestion of cows.
Popis výsledku anglicky
Twelve dairy cows were used in an experiment at which the effect of yeast culture addition on the rumen fermentation was studied. Animals were divided into experimental and control group, each of them about 6 individuals. Feeding ratio consisted of maizesilage (12 kg), meadow hay (0.8 kg), clovergrass silage (18 kg), crushed maize ears silage (6 kg) and corn mixture 2 kg. The feeding ratio in the experimental group was with 5 g yeast culture of SC (Strain 47) per day and cow. The rumen fluid was takenperorally 2-3 hours after feeding. The results indicate that the Saccharomyces cerevisiae SC-47 additivum within the ratio recommended has affected positively on the rumen digestion (a higher production of volatile fat acids, a higher pH value) in comparison with control group. At feeding with Saccharomyces cerevisiae SC-47 the trend of number increase in protozoa in the cowś rumen fluid and a better use of ammonia were found.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Tagungsband 3. BOKU-Symposium TIERERNÄHRUNG
ISBN
3-900962-54-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
68-72
Název nakladatele
BOKU Wien
Místo vydání
Wien
Místo konání akce
Wien
Datum konání akce
4. 11. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—