Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Use of yeast culture in the TMR of dairy holstein cows

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00178508" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00178508 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of yeast culture in the TMR of dairy holstein cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to review the influence of the addition of yeast culture Saccharomyces cerevisiae (SC-47) in the total mixed ration with higher starch content on rumen fermentation and milk production in the puerperal period dairy cattle. The yeast culture significantly (P < 0.05) influenced the production of VFA in rumen as compared with the control group. The addition of yeast culture decreased the content of ammonia in comparison with the control group. The cows of the experimental group were diagnosed the higher counts of infusorians for all donations as compared with the cows in the control group. The significant difference was high (P < 0.01). Compared with the control group, the cows of experimental group had higher average daily yield(38+-4.31 kg) and FCM production (38+-3.33 kg).

  • Název v anglickém jazyce

    Use of yeast culture in the TMR of dairy holstein cows

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to review the influence of the addition of yeast culture Saccharomyces cerevisiae (SC-47) in the total mixed ration with higher starch content on rumen fermentation and milk production in the puerperal period dairy cattle. The yeast culture significantly (P < 0.05) influenced the production of VFA in rumen as compared with the control group. The addition of yeast culture decreased the content of ammonia in comparison with the control group. The cows of the experimental group were diagnosed the higher counts of infusorians for all donations as compared with the cows in the control group. The significant difference was high (P < 0.01). Compared with the control group, the cows of experimental group had higher average daily yield(38+-4.31 kg) and FCM production (38+-3.33 kg).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Iranian Journal of Applied Animal Science

  • ISSN

    2251-628X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2 (1)

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    IR - Íránská islámská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    57-63

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus