Use of yeast culture in the TMR of dairy holstein cows
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00178508" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00178508 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Use of yeast culture in the TMR of dairy holstein cows
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to review the influence of the addition of yeast culture Saccharomyces cerevisiae (SC-47) in the total mixed ration with higher starch content on rumen fermentation and milk production in the puerperal period dairy cattle. The yeast culture significantly (P < 0.05) influenced the production of VFA in rumen as compared with the control group. The addition of yeast culture decreased the content of ammonia in comparison with the control group. The cows of the experimental group were diagnosed the higher counts of infusorians for all donations as compared with the cows in the control group. The significant difference was high (P < 0.01). Compared with the control group, the cows of experimental group had higher average daily yield(38+-4.31 kg) and FCM production (38+-3.33 kg).
Název v anglickém jazyce
Use of yeast culture in the TMR of dairy holstein cows
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to review the influence of the addition of yeast culture Saccharomyces cerevisiae (SC-47) in the total mixed ration with higher starch content on rumen fermentation and milk production in the puerperal period dairy cattle. The yeast culture significantly (P < 0.05) influenced the production of VFA in rumen as compared with the control group. The addition of yeast culture decreased the content of ammonia in comparison with the control group. The cows of the experimental group were diagnosed the higher counts of infusorians for all donations as compared with the cows in the control group. The significant difference was high (P < 0.01). Compared with the control group, the cows of experimental group had higher average daily yield(38+-4.31 kg) and FCM production (38+-3.33 kg).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Iranian Journal of Applied Animal Science
ISSN
2251-628X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2 (1)
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
IR - Íránská islámská republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
57-63
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—