Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dynamika změn vybraných složek ovčího mléka v průběhu laktace.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002119" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002119 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dynamika změn vybraných složek ovčího mléka v průběhu laktace.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hodnocení dynamiky změn vybraných složek ovčího mléka bylo realizováno na základě analýz vzorků mléka odebraných od 20 kusů bahnic (kříženky plemen VF x ZV) na 1. laktaci, jež byly chovány na ekologické farmě ve Valašské Bystřici. Odběry vzorků byly realizovány v průměrném 46., 74., 102., 132., 162. a 190. dni laktace z ranního dojení, prováděného strojně.Průměrné obsahy sušiny, tuku, čistých bílkovin, kaseinu, syrovátkových bílkovin a laktózy se pohybovaly v závislosti na dni laktace v rozmezí: 16,66--19,98 %; 5,45--7,70 %; 5,24--6,64 %; 3,95--5,08 %; 1,21--1,57 % a 4,78--5,13 %, přičemž za celou laktaci činily průměrné obsahy těchto mléčných složek: 18,5 %; 6,44 %; 5,93 %; 4,53 %; 1,40 % a 4,99 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamics of changes in some selected components of sheep milk in the course of lactation.

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of our study was to evaluate dynamics of changes in contents of some components of sheep milk, viz. dry matter (DM), fat (F), true protein (TP), casein (C), whey protein (WP) and lactose (L). Estimations were carried out using milk samplesoriginating from 20 ewes (crosses of East Friesian and Improved Valachian breeds). All ewes under study were on the first lactation. Altogether six milk samplings were carried out, viz. on Days 46, 74, 102, 132, 162 and 190 of lactation. The average contents of DM, F, P, C, WP and L ranged, in dependence on the day of lactation, from 16.66 to 19.98%; 5.45 to 7.70%; 5.24 to 6.64%; 3.95 to 5.08%; 1.21 to 1.57% and 4.78 to 5.13%, respectively. Average contents of milk components mentioned above per lactation were as follows: 18.5%; 6.44%; 5.93%; 4.53%; 1.40% and 4.99%, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    119-124

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus