Senzorické hodnocení eidamské cihly v průběhu zrání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00056615" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00056615 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické hodnocení eidamské cihly v průběhu zrání
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo sledovat změny u vybraných senzorických vlastností v průběhu zrání eidamských sýrů s 30% TVS , a to u těchto skupin deskriptorů : vzhled, barva, textura, vůně, chuť. Senzorické posuzování se provádělo jednou měsíčně po dobu 6 měsíců. Sýry se hodnotily ve stáří 27, 62, 83, 125, 152 a 180 dnů. Hodnoceny byly dva vzorky lišící se použitou startovací kulturou.Sýr se startovací kulturou Flora Danica Normal se jevil senzoricky prijatelnější.
Název v anglickém jazyce
Sensory analysis during ripening of eidam cheeses
Popis výsledku anglicky
Cheese was apprecitated in texture attributes, smell, and strange flavour. Cheese had better value up to the thirt month ripe. If the period of ripe was extended up to six months, there werw undesirable flavours, first the bitter taste. If different starting cultures were used, there were found differences betwen cheeses. Cheese with Flora Danica Normal culture had better sensory quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
177-181
Název nakladatele
VUPP, Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
24. 5. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—