Nutriční hodnota zrna amarantu (Amaranthus L.) v dietách brojlerových kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057849" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057849 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutritional value of amaranth (genus Amaranthus L.) grain in diets for broiler chickens
Popis výsledku v původním jazyce
The fellowing characteristics were determined in raw and popped amarant grain: crude protein (158.1 and 168.5 g/kg), ether extract (71.5 and 69.4 g/kg)and essential amino acids (Cys 4.2 and 4.1, Thr 6.0 and 6.5, Ala 8.8 and 9.2, Val 6.8 and 7.4, Ile 5.2and 5.6, Lys 9.2 and 8.8, Arg 12.8 and 14.2 g/kg). In vitro digestibility was 68.1 and 50.6 in raw and popped amaranth grain, resp.
Název v anglickém jazyce
Nutritional value of amaranth (genus Amaranthus L.) grain in diets for broiler chickens
Popis výsledku anglicky
The fellowing characteristics were determined in raw and popped amarant grain: crude protein (158.1 and 168.5 g/kg), ether extract (71.5 and 69.4 g/kg)and essential amino acids (Cys 4.2 and 4.1, Thr 6.0 and 6.5, Ala 8.8 and 9.2, Val 6.8 and 7.4, Ile 5.2and 5.6, Lys 9.2 and 8.8, Arg 12.8 and 14.2 g/kg). In vitro digestibility was 68.1 and 50.6 in raw and popped amaranth grain, resp.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech J. Anim. Sci.
ISSN
0044-4847
e-ISSN
—
Svazek periodika
50
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
568-573
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—