Změny kvality kozího mléka a sýra v průběhu laktace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00104277" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00104277 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny kvality kozího mléka a sýra v průběhu laktace
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem naší práce bylo sledovat změny ve složení mléka a vybrané senzorické vlastnosti u kozích sýrů vyráběných na farmách. U mléka byla sledována variabilita jednotlivých obsahových parametrů v průběhu laktace. U sýrů, které byly z tohoto mléka vyrobeny,byly hodnoceny deskriptory vůně, textury, chuti, a to konkrétně celková příjemnost vůně, vůně po kozím mléku, vůně po ovčím mléku, cizí vůně, tvrdost mezi prsty, soudržnost, mazlavost a celková chuť.
Název v anglickém jazyce
Changes of quality of milk and goat cheese during the lactation.
Popis výsledku anglicky
The aim of work was to variability of composition of milk ane goat cheese and value sensory quality of milk and fresh cheeses made from goat's milk. By the patterns were appreised the smell, the textural and overal taste.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
119-120
Název nakladatele
ČZU Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—