Cholesterol v kozím mléce a sýrech.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001750" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001750 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Cholesterol v kozím mléce a sýrech.
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah celkového cholesterolu v kozím mléce a sýrech byl stanoven metodou RP HPLC v isokratickém provedení a detekcí v UV oblasti při 205 nm. Pro izolaci cholesterolu z matrice bylo použito saponifikace methanolickým KOH a následné extrakce do hexanu. Touto metodou byly analyzovány vzorky kozího mléka a kozích sýrů, pocházejících z kozí farmy v Jihomoravském kraji.
Název v anglickém jazyce
Cholesterol in goat milk and goat cheeses
Popis výsledku anglicky
The total cholesterol content in goat milk and goat cheeses was determined by isocratic RP HPLC method with UV/PDA detection at 205 nm. The saponification with methanolic KOH solution and succesive extraction into hexane for the isolation of cholesterolfrom the sample were used. By this method samlpes of goat milk and goat cheeses from the goats farm in South Moravia region were analysed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—