Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality mléčných výrobků pomocí FT NIR spektrometrie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00107689" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00107689 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality mléčných výrobků pomocí FT NIR spektrometrie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá možností aplikace NIR spektrometrieke kontrole kvality mléka a mléčných výrobků - konzuámního a syrového mléka, sušeného mléka, sýrů, fermentovaných mléčných výrobků a másla.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of quality of dairy products by FT Near Infrared spectroscopy.

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with possibilities of NIR spectroscopy application to control of quality parameters of milk and dairy products -- liquid milk, milk powder, cheese, fermented milk products, butter. Infrared spectroscopy is a powerful tool for determiningconstituent concentration and qualitative characteristics of dairy products. Many examples and applications show that the technique is accurate and fast and is therefore used for process control

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XXVIII

  • ISBN

    978-80-8077-055-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    96-100

  • Název nakladatele

    ŠVPS SR Bratislava

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku