Hodnocení kvality mléčných výrobků pomocí FT NIR spektrometrie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00107689" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00107689 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality mléčných výrobků pomocí FT NIR spektrometrie
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá možností aplikace NIR spektrometrieke kontrole kvality mléka a mléčných výrobků - konzuámního a syrového mléka, sušeného mléka, sýrů, fermentovaných mléčných výrobků a másla.
Název v anglickém jazyce
Analysis of quality of dairy products by FT Near Infrared spectroscopy.
Popis výsledku anglicky
This work deals with possibilities of NIR spectroscopy application to control of quality parameters of milk and dairy products -- liquid milk, milk powder, cheese, fermented milk products, butter. Infrared spectroscopy is a powerful tool for determiningconstituent concentration and qualitative characteristics of dairy products. Many examples and applications show that the technique is accurate and fast and is therefore used for process control
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena alimentorum XXVIII
ISBN
978-80-8077-055-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
96-100
Název nakladatele
ŠVPS SR Bratislava
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Štrbské pleso
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—