Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení vlivu ranního a večerního nádoje na vybrané parametry kravského mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00114080" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00114080 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení vlivu ranního a večerního nádoje na vybrané parametry kravského mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    S cílem zhodnotit vliv ranního večerního dojení na vybrané mléčné parametry bylo analyzováno mléko z ranního a večerního dojení od krav holštýnského plemene skotu na první laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Stanovovali jsme nádoj (kg), produkci bílkovin (kg), produkci tuku (kg), obsah bílkovin (%), obsah tuku (%), počet somatických buněk (tis./1 ml), , titrační kyselost (SH), syřitelnost (s) a kvalitu sýřeniny. Zjistili jsme vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi ranním (15,7 kg) a večerním (13,8 kg) nádojem, ranní (0,51 kg) a večerní (0,45 kg) produkcí bílkovin a ranním (3,95 %) a večerním (4,41 %) obsahem tuku. Mezi ranními a večerními hodnotami u ostatních ukazatelů byly rozdíly statisticky neprůkazné.

  • Název v anglickém jazyce

    The evaluation of influence of morning and evening milking on the selected milk parametrs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this experiment was evaluated the influence of morning and evening milking on the selected milk parameters. The samples of milk from the Holstein cows on the first lactation were analyzed. The milk yield (kg), the protein yield (kg), the fat yield (kg), the protein content (%), the fat content (%), somatic cell count (1000/ml), titratable acidity (SH), rennet coagulation time (s) and quality of curd (class) were determinated. There were found high significant differences (P<0.01) between morning milk yield (15.7 kg) and evening milk yield (13.8 kg), between morning protein yield (0.51 kg) and evening protein yield (0.45 kg) and between morning fat content (3.95 %) and evening fat content (4.41 %). There were no significant differences between morning and evening values of the rest parametrers.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    II. vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účast'ou pri prílezitosti 1. ročníka Vel'trhu VEDA - VZDELÁVANIE - PRAX a Europskeho týždňa vedy

  • ISBN

    978-80-8069-959-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    145-148

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodarská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku