Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny obsahových složek mléka vlivem denní doby dojení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00129183" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00129183 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny obsahových složek mléka vlivem denní doby dojení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Objektem sledování bylo 12 krav Holštýnského plemene skotu na 1. laktaci, od 100. do 200. laktačního dne. Odběry vzorků mléka probíhaly v měsíčních intervalech od května do prosince 2006 z ranního a večerního dojení. Interval mezi dojeními byl (12 h plusminus 15 min.). Nádoj byl zjišťován přímo na dojírně, vzorky mléka byly z jednotlivých dojení analyzovány ve Výzkumném ústavu pro chov skotu v Rapotíně. Zjistili jsme u ranních vzorků vysoce statisticky průkazně (P<0,01) vyšší nádoj u ranního dojení, dále byla vysoce statisticky průkazně (P<0,01) vyšší produkce tuku a bílkovin u ranních vzorků. Rozdíly u ostatních ukazatelů byly statisticky neprůkazné.

  • Název v anglickém jazyce

    THE CHANGES OF THE MILK COMPONENTS OWING TO DAILY MILKING TIME

  • Popis výsledku anglicky

    The object of our experiment were 12 Holstein cows. The cows were on 1st. lactation from 100 to 200 DIM. The samples of milk were collected once a month from the morning and evening milking from the May to December 2006. The milking interval was 12 h plusminus 15 min. We found high significant differences (P<0.01) between milk yield (morning 14.0 kg; evening 12.4 kg), milk protein production (morning 0.46 kg; evening 0.41 kg) and milk fat content (morning 0.59 kg; evening 0.53 kg). No significant differences were between morning and evening values of the rest parameters.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník referátů z 11. mezinárodní konference Katedry speciální zootechniky České zemědělské univerzity v Praze

  • ISBN

    978-80-213-1822-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Katedra speciální zootechniky ZS ČZU Agro Praha a ISV Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 9. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku