Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické složení a technologické vlastnosti mléka z ranního a večerního dojení během letních měsíců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00128831" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00128831 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The chemical composition and technological properties of cow milk from the morning and evening milking in the summer months

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The composition of milk is changed during lactation but also during a day. Some authors reported changes about +- 1,1 kg in milk yield during a day, about +- 0,75 % in milk fat content during a day and about +- 0,20 % in protein content during a day in the stable breeding conditions. The aim of our experiment was evaluated the changes in milk yield (kg), composition of milk and technological properties of milk from the morning and evening milking. The interval between morning and evening milking was 12h +- 15 min. The object of experiment were 12 cows of Holstein cattle on the first lactation from the 100-day of lactation to 200-day of lactation. The samples of milk were collected in June, July and August, once a month from the morning and evening milking. The production parameters (milk yield - kg, milk protein production - kg, milk fat production - kg), milk composition (milk protein content - %, milk fat content - %) and technological properties of milk (titratable acidity - SH, re

  • Název v anglickém jazyce

    The chemical composition and technological properties of cow milk from the morning and evening milking in the summer months

  • Popis výsledku anglicky

    The composition of milk is changed during lactation but also during a day. Some authors reported changes about +- 1,1 kg in milk yield during a day, about +- 0,75 % in milk fat content during a day and about +- 0,20 % in protein content during a day in the stable breeding conditions. The aim of our experiment was evaluated the changes in milk yield (kg), composition of milk and technological properties of milk from the morning and evening milking. The interval between morning and evening milking was 12h +- 15 min. The object of experiment were 12 cows of Holstein cattle on the first lactation from the 100-day of lactation to 200-day of lactation. The samples of milk were collected in June, July and August, once a month from the morning and evening milking. The production parameters (milk yield - kg, milk protein production - kg, milk fat production - kg), milk composition (milk protein content - %, milk fat content - %) and technological properties of milk (titratable acidity - SH, re

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal welfare, etológia és tartástechnológia

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus