Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zvyšování kvality jatečného těla skotu a hovězího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00120609" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00120609 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zvyšování kvality jatečného těla skotu a hovězího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byla vyhodnocována závislost mezi klasifikací JUT skotu v systému SEUROP a kvalitativními parametry hovězího masa skotu

  • Název v anglickém jazyce

    Carcass value nad beef quality raising

  • Popis výsledku anglicky

    A part of the results, that were established at the development of chosen beef quality characteristics in dependence of the most common meatiness classification of beef cattle, is introduced in this work. The group of experimental animals includes threetypes of yield (50% cross-breed of the home population of Fleckwieh with Charolais, Blonde d' Aquitaine a Limousine) as well as both sexes (bulls and heifers). The experiment results point out mainly not important (P<0,05) beef quality changes at evaluation grades U and R within the SEUROP system. We have determined the important differences only at the water retention and meat colour (P>0,01, which was set up by remission, between the grades U and R . Higher level of intramuscular fat (marbling) and collagen were non- significantly risen up at worse meatiness (grade R). We have noted decreasing figures at total protein contend at the average muscle fibres thickness (P<0, 05) to compare with grade U. The results indicated evidently, tha

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biotechnology 2008

  • ISBN

    80-85645-58-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    395-397

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    13. 2. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku