Změny v kvalitativních vlastnostech vajec v souvislosti s dlouhodobou selekcí na snižování obsahu žloutkového cholesterolu u Japonských křepelek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00121499" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00121499 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in egg quality traits associated with long-term selection for lower yolk cholesterol contemt in Japanese quail
Popis výsledku v původním jazyce
In the present paper we describe the basic results of long- term selection for low yolk cholesterol content in Japanese quail and its influence on development and relationship with other egg quality traits during nineteen selected generations. The changes in a selected low cholesterol line were compared with changes in an unselected control line to obtain the real selection response to estimated traits. There was a significant decrease in yolk cholesterol content from 1 815 mg/100 g fresh yolk (P generation) to 1522 mg/100 g yolk (S19 generation).
Název v anglickém jazyce
Changes in egg quality traits associated with long-term selection for lower yolk cholesterol contemt in Japanese quail
Popis výsledku anglicky
In the present paper we describe the basic results of long- term selection for low yolk cholesterol content in Japanese quail and its influence on development and relationship with other egg quality traits during nineteen selected generations. The changes in a selected low cholesterol line were compared with changes in an unselected control line to obtain the real selection response to estimated traits. There was a significant decrease in yolk cholesterol content from 1 815 mg/100 g fresh yolk (P generation) to 1522 mg/100 g yolk (S19 generation).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech journal of animal science : Živočišná výroba
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—