Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku chemických aditiv na fermentační proces siláže z lupiny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00124541" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00124541 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of supplementation of chemical preservative of fermentation process of lupine silage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was evaluate effect of supplementation of a chemical preservative (mixture of organic acids) on the quality and nutritive value of lupine silage as compared with untreated ones. The best quality of fermentation process and nutritivevalue was found in silages supplemnted with 6 l/ha of acid mixtures and the showed not only a better content of net energy (NEL) and CP but also a significantly higher ethanol content, a more favourable RDP content and a higher starch content than the control. The supplement of preservatives resulted in increased DM content in stored silage, increased escape of silage effluents and in the inhibition of acetic acid formation. In chemically trated silages (3 l/t), the level of lactic acid and total acidsper kilogram of dry matter was found to increase while the level of pH, formol titration acidity (TA), titration acidity of water extract (AWE) and content of NH3 and acetic acid decreased. The results indicate that the lupine silage, wh

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of supplementation of chemical preservative of fermentation process of lupine silage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was evaluate effect of supplementation of a chemical preservative (mixture of organic acids) on the quality and nutritive value of lupine silage as compared with untreated ones. The best quality of fermentation process and nutritivevalue was found in silages supplemnted with 6 l/ha of acid mixtures and the showed not only a better content of net energy (NEL) and CP but also a significantly higher ethanol content, a more favourable RDP content and a higher starch content than the control. The supplement of preservatives resulted in increased DM content in stored silage, increased escape of silage effluents and in the inhibition of acetic acid formation. In chemically trated silages (3 l/t), the level of lactic acid and total acidsper kilogram of dry matter was found to increase while the level of pH, formol titration acidity (TA), titration acidity of water extract (AWE) and content of NH3 and acetic acid decreased. The results indicate that the lupine silage, wh

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of farm animal science : vedecké práce Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Nitre = scientific journal Research Institute of Animal Production Nitra : J. Farm. Anim. Sci

  • ISSN

    1335-3683

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus