Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of chemical preservative supplementation on the fermentation process of lupine silage.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145939" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145939 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of chemical preservative supplementation on the fermentation process of lupine silage.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The results of our study showed that Lupine as crop has usually low DM content and insufficient amount of WSC, and therefore, it must be wilted before the ensiling. The relatively low buffering capacity of lupine crop provided for a good preservation with the chemical preservative. The best nutritive value was found in model silages with the supplement of acid mixtures dosed at 6 L/t since they showed not only a better content of net energy (NEL) and CP but also a significantly (P<0.01) lower NH3, LA and AA content, pH and TA value, a more favourable RDP content and a higher starch content than the control silage. The supplement of chemical preservatives had a positive effect on the quality of fermentation process of silages. The positive effect on RDPand starch content was higher in silages treated with the preservative in level of 6L/t as in untreated silage.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of chemical preservative supplementation on the fermentation process of lupine silage.

  • Popis výsledku anglicky

    The results of our study showed that Lupine as crop has usually low DM content and insufficient amount of WSC, and therefore, it must be wilted before the ensiling. The relatively low buffering capacity of lupine crop provided for a good preservation with the chemical preservative. The best nutritive value was found in model silages with the supplement of acid mixtures dosed at 6 L/t since they showed not only a better content of net energy (NEL) and CP but also a significantly (P<0.01) lower NH3, LA and AA content, pH and TA value, a more favourable RDP content and a higher starch content than the control silage. The supplement of chemical preservatives had a positive effect on the quality of fermentation process of silages. The positive effect on RDPand starch content was higher in silages treated with the preservative in level of 6L/t as in untreated silage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XV th International Silage Conference

  • ISBN

    0-615-36612-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Wisconsin-Madison

  • Místo vydání

    Wisconsin, USA

  • Místo konání akce

    Madison - Wisconsin

  • Datum konání akce

    1. 1. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku