The influence of chemical preservative supplementation on the fermentation process of lupine silage.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145939" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145939 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of chemical preservative supplementation on the fermentation process of lupine silage.
Popis výsledku v původním jazyce
The results of our study showed that Lupine as crop has usually low DM content and insufficient amount of WSC, and therefore, it must be wilted before the ensiling. The relatively low buffering capacity of lupine crop provided for a good preservation with the chemical preservative. The best nutritive value was found in model silages with the supplement of acid mixtures dosed at 6 L/t since they showed not only a better content of net energy (NEL) and CP but also a significantly (P<0.01) lower NH3, LA and AA content, pH and TA value, a more favourable RDP content and a higher starch content than the control silage. The supplement of chemical preservatives had a positive effect on the quality of fermentation process of silages. The positive effect on RDPand starch content was higher in silages treated with the preservative in level of 6L/t as in untreated silage.
Název v anglickém jazyce
The influence of chemical preservative supplementation on the fermentation process of lupine silage.
Popis výsledku anglicky
The results of our study showed that Lupine as crop has usually low DM content and insufficient amount of WSC, and therefore, it must be wilted before the ensiling. The relatively low buffering capacity of lupine crop provided for a good preservation with the chemical preservative. The best nutritive value was found in model silages with the supplement of acid mixtures dosed at 6 L/t since they showed not only a better content of net energy (NEL) and CP but also a significantly (P<0.01) lower NH3, LA and AA content, pH and TA value, a more favourable RDP content and a higher starch content than the control silage. The supplement of chemical preservatives had a positive effect on the quality of fermentation process of silages. The positive effect on RDPand starch content was higher in silages treated with the preservative in level of 6L/t as in untreated silage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XV th International Silage Conference
ISBN
0-615-36612-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
University of Wisconsin-Madison
Místo vydání
Wisconsin, USA
Místo konání akce
Madison - Wisconsin
Datum konání akce
1. 1. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—