Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení zralosti sýrů pomocí sledování akustické odezvy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00136890" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00136890 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Acoustics method of the cheese ripening evaluation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper is focused on the study of the feasibility of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. Cheese blocks were hit with an impact bar and the acoustic response at the eight points on the cheese surface was recorded. The response signals (impact force, surface displacement and surface velocities) were detected by the laservibrometers. In connection with the results of the classical compression tests performed on the tested cheeses the constitutive equation of the cheese behaviour has been designed. This equation has been used in the numerical simulation of the cheese block response. This simulation has been performed using of the LS DYNA 3D finite element code. The numerical results show reasonableagreement with experimental ones.

  • Název v anglickém jazyce

    Acoustics method of the cheese ripening evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    The paper is focused on the study of the feasibility of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. Cheese blocks were hit with an impact bar and the acoustic response at the eight points on the cheese surface was recorded. The response signals (impact force, surface displacement and surface velocities) were detected by the laservibrometers. In connection with the results of the classical compression tests performed on the tested cheeses the constitutive equation of the cheese behaviour has been designed. This equation has been used in the numerical simulation of the cheese block response. This simulation has been performed using of the LS DYNA 3D finite element code. The numerical results show reasonableagreement with experimental ones.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of food physics

  • ISSN

    1416-2083

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus