Response of the EDAM cheese to low velocity impact
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00142531" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00142531 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Response of the EDAM cheese to low velocity impact
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this study consists in the assessement the suitability of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. Cheese blocks were hit with an impact bar and the acoustic response at the eight pointson the cheese surface was recorded. The response signals (surface displacement and surface velocities) were detected by the laser-vibrometers. The time history of the impact force has been also recorded. The constitutive equation of the cheese has beenalso proposed. This equation has been used in the numerical simulation of the cheese block response using of the LS DYNA 3D finite element code. The numerical results show reasonable agreement with experimental ones.
Název v anglickém jazyce
Response of the EDAM cheese to low velocity impact
Popis výsledku anglicky
The objective of this study consists in the assessement the suitability of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. Cheese blocks were hit with an impact bar and the acoustic response at the eight pointson the cheese surface was recorded. The response signals (surface displacement and surface velocities) were detected by the laser-vibrometers. The time history of the impact force has been also recorded. The constitutive equation of the cheese has beenalso proposed. This equation has been used in the numerical simulation of the cheese block response using of the LS DYNA 3D finite element code. The numerical results show reasonable agreement with experimental ones.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
SEM Annual Conference and Exposition on Experimental and Applied Mechanics 2009
ISBN
978-1-61567-189-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Název nakladatele
Curran Associates
Místo vydání
Albuquerque
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—