Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Response of the EDAM cheese to low velocity impact

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00142531" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00142531 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Response of the EDAM cheese to low velocity impact

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study consists in the assessement the suitability of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. Cheese blocks were hit with an impact bar and the acoustic response at the eight pointson the cheese surface was recorded. The response signals (surface displacement and surface velocities) were detected by the laser-vibrometers. The time history of the impact force has been also recorded. The constitutive equation of the cheese has beenalso proposed. This equation has been used in the numerical simulation of the cheese block response using of the LS DYNA 3D finite element code. The numerical results show reasonable agreement with experimental ones.

  • Název v anglickém jazyce

    Response of the EDAM cheese to low velocity impact

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study consists in the assessement the suitability of using the acoustic impulse-response technique to evaluate Edam cheese texture and maturity. Cheese blocks were hit with an impact bar and the acoustic response at the eight pointson the cheese surface was recorded. The response signals (surface displacement and surface velocities) were detected by the laser-vibrometers. The time history of the impact force has been also recorded. The constitutive equation of the cheese has beenalso proposed. This equation has been used in the numerical simulation of the cheese block response using of the LS DYNA 3D finite element code. The numerical results show reasonable agreement with experimental ones.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    SEM Annual Conference and Exposition on Experimental and Applied Mechanics 2009

  • ISBN

    978-1-61567-189-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Curran Associates

  • Místo vydání

    Albuquerque

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku