Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické složení a obsah mastných kyselin v musculus Longissimus dorsi u Českého strakatého a Montbéliardského plemene skotu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00141652" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00141652 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Breed variation in the chemical and fatty acid compositions of the Longissimus dorsi muscle in Czech Fleckvieh and Montbeliarde cattle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the experiment was to define the effect of cattle breed on a chemical composition and fatty acid profile in intramuscular fat of Longissimus muscle of Montbeliarde (M) bulls and Czech Fleckvieh (CF) bulls fattened up to the same live weight and/or age. The purebred CF bulls (n=20) and M bulls (n=10) were divided into three groups: CF bulls -- age (n=10) fattened up to the age of 572 days; CF bulls -- weight (n=10) fattened up to the live weight of 706 kg and Montbeliarde bulls (n=10) fattenedup to the age of 572 days with live weight of 707 kg. All the bulls were loose-housed in pens with slatted floors from the age of six months (after a two-month preparation period) till slaughter and fed an identical feed ration (ad libitum intake of maize silage and a limited amount of concentrate). In both groups of CF bulls the content of C14:0, C14:1, C16:0 and C16:1 was significantly higher and C18:0 and C 20:0 content was significantly lower compared to M bulls. However, the overal

  • Název v anglickém jazyce

    Breed variation in the chemical and fatty acid compositions of the Longissimus dorsi muscle in Czech Fleckvieh and Montbeliarde cattle

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to define the effect of cattle breed on a chemical composition and fatty acid profile in intramuscular fat of Longissimus muscle of Montbeliarde (M) bulls and Czech Fleckvieh (CF) bulls fattened up to the same live weight and/or age. The purebred CF bulls (n=20) and M bulls (n=10) were divided into three groups: CF bulls -- age (n=10) fattened up to the age of 572 days; CF bulls -- weight (n=10) fattened up to the live weight of 706 kg and Montbeliarde bulls (n=10) fattenedup to the age of 572 days with live weight of 707 kg. All the bulls were loose-housed in pens with slatted floors from the age of six months (after a two-month preparation period) till slaughter and fed an identical feed ration (ad libitum intake of maize silage and a limited amount of concentrate). In both groups of CF bulls the content of C14:0, C14:1, C16:0 and C16:1 was significantly higher and C18:0 and C 20:0 content was significantly lower compared to M bulls. However, the overal

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Livestock Science

  • ISSN

    1871-1413

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    123

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus