Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The fatty acids in beef of bulls

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182897" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182897 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The fatty acids in beef of bulls

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to evaluate a slaughter weight influence (500--620 and 630--740 kg) of Charolaise bulls on fatty acid profile in musculus longissimus thoracis (MLT). The bulls were slaughtered at the age of 485--569 days. The average weight gainduring fattening was 664 +- 91 g per day. The carcasses (weight ranged from 300 to 395 kg) were classified to the class of meatiness "U" and "R" and the class of fattiness "2". The beef samples (n=83) were excised from carcass at the half cutting levelbetween 8th and 9th rib and analyzed. The highest average proportional ratio was determined in C16:0 that ranged from 22.804 % in bulls at 500--620 kg weight category to 24.797 % at 630--740 kg weight group. The lowest ratio of MUFA was in eicosapentaeonic acid, its content ranged from 0.234 % at the second weight group to 0.587 % at 500--620 kg weight group. The highest MUFA ratio was at C18:1 at amount of 38.857 % with difference +- 2.373 %. The oleic acid ratio in beef rose up linearl

  • Název v anglickém jazyce

    The fatty acids in beef of bulls

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to evaluate a slaughter weight influence (500--620 and 630--740 kg) of Charolaise bulls on fatty acid profile in musculus longissimus thoracis (MLT). The bulls were slaughtered at the age of 485--569 days. The average weight gainduring fattening was 664 +- 91 g per day. The carcasses (weight ranged from 300 to 395 kg) were classified to the class of meatiness "U" and "R" and the class of fattiness "2". The beef samples (n=83) were excised from carcass at the half cutting levelbetween 8th and 9th rib and analyzed. The highest average proportional ratio was determined in C16:0 that ranged from 22.804 % in bulls at 500--620 kg weight category to 24.797 % at 630--740 kg weight group. The lowest ratio of MUFA was in eicosapentaeonic acid, its content ranged from 0.234 % at the second weight group to 0.587 % at 500--620 kg weight group. The highest MUFA ratio was at C18:1 at amount of 38.857 % with difference +- 2.373 %. The oleic acid ratio in beef rose up linearl

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08037" target="_blank" >2B08037: Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Welfare, Ethology and Housing Systems

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    22-27

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus