Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00142401" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00142401 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci
Popis výsledku v původním jazyce
V naší práci byl sledován vliv stádia laktace na složení a technologické vlastnosti kozího mléka a na složení a senzorické vlastnosti kozích sýrů. V laboratoři na Ústavu technologie potravin byla provedena fyzikálně - chemická analýza mléka a sýrů, Na stejném Ústavu byla provedena i senzorická analýza sýrů. významný pokles obsahu sušiny, tuku, bílkovin v mléce byl evidentní v červnu. Nebyly zjištěny žádné významné statistické korelace mezi sledovanými obsahovými složkami mléka a sýrů. Hodnocené sýry byly ohodnoceny jako dobře vonící a chutné po celé sledované období.
Název v anglickém jazyce
The composition and attributes of goat milk and cheeses in dependence on lactation
Popis výsledku anglicky
The aim of this article was the determination of the effect of lactation stage on composition and technological properties of goat milk and on composition and sensory properties of goat cheese. In laboratory at the Department of Food technology were analysed chemical and physical milk and cheese properties, also on the same department were realized sensory analysis of goat cheeses. The evaluated cheese had good harmony quality, pleasant smell and taste in the whole observed period. The changes of the cheese texture connected especially with fat content were shown.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08069" target="_blank" >2B08069: Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.</a><br>
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ediční středisko MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
MZLU v Brně
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—