Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00143474" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00143474 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalovýchpigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán.
Název v anglickém jazyce
The effect of factors influencing the colour of beef meat
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was evaluation of colour of beef meat (Musculus longissimus lumborum et thoracis). For the analysis bulls (n = 164) were used. Content of pigments, remission and pH48 hours post mortem were determined in meat. The selected factors were evaluated in dependence on the age at slaughter, the carcass weight and the netto daily weight gain. Highly important differences (P < 0.01) were found out between the age category, the carcass weight and the netto daily weight gain in contrast to content of pigments and remission. Signification differences were not found out in pH48 of meat, but it was found out in netto daily weight gain.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06107" target="_blank" >2B06107: Standardizace hodnocení jatečných těl skotu aparativními metodami v systému SEUROP.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ediční středisko MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
MZLU v Brně
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—