Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The factors affecting the carcass quality of the Czech Fleckvieh bulls

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00150666" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00150666 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The factors affecting the carcass quality of the Czech Fleckvieh bulls

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the effects of the slaughter age at bulls, the carcass weight and the level of the daily net gain on the carcass classification according to the SEUROP system. The carcass classification for the statistical analysis was carried out according to the following system: the classes of meatiness - S=1, E=2, U=3, R=4, O=5, P=6; the classes of fattiness: 1=1, 2=2, 3=3, 4=4, 5=5). All the studied bulls (n = 521) were slaughtered and evaluated in a slaughterhouse by a classifier. The age at the slaughter and the daily net gain had a highly significant (P < 0.01) effect on meatiness. The best meatiness was found at the bulls slaughtered at the age from 701 to 800 days and from 651 to700 days (2.44 and 2.69). On the other handthe worst meatiness (3.11) was found at the bulls slaughtered at the age from 480 to 550 days. The best meatiness (class E) was found within the bulls with daily net gain from 601 to 650g and from 651 to 700g. On the contrary the worst m

  • Název v anglickém jazyce

    The factors affecting the carcass quality of the Czech Fleckvieh bulls

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effects of the slaughter age at bulls, the carcass weight and the level of the daily net gain on the carcass classification according to the SEUROP system. The carcass classification for the statistical analysis was carried out according to the following system: the classes of meatiness - S=1, E=2, U=3, R=4, O=5, P=6; the classes of fattiness: 1=1, 2=2, 3=3, 4=4, 5=5). All the studied bulls (n = 521) were slaughtered and evaluated in a slaughterhouse by a classifier. The age at the slaughter and the daily net gain had a highly significant (P < 0.01) effect on meatiness. The best meatiness was found at the bulls slaughtered at the age from 701 to 800 days and from 651 to700 days (2.44 and 2.69). On the other handthe worst meatiness (3.11) was found at the bulls slaughtered at the age from 480 to 550 days. The best meatiness (class E) was found within the bulls with daily net gain from 601 to 650g and from 651 to 700g. On the contrary the worst m

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06107" target="_blank" >2B06107: Standardizace hodnocení jatečných těl skotu aparativními metodami v systému SEUROP.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal welfare, etológia és tartástechnológia

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus