Potentials of NIR Spectroscopy in Meat Industry - Možnosti využití NIR spektroskopie v masném průmyslu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00159968" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00159968 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potentials of NIR Spectroscopy in Meat Industry - Možnosti využití NIR spektroskopie v masném průmyslu
Popis výsledku v původním jazyce
NIR spektrometrie je vhodnou metodou pro zjišťování kvantitativních ukazatelů kvality masa, ale může sloužit i pro zjišťování některých senzorických parametrů. Výhodou je rachlost metody a její nedestruktivnost.
Název v anglickém jazyce
Potentials of NIR Spectroscopy in Meat Industry
Popis výsledku anglicky
Near infrared spectroscopy (NIRS) uses the near infrared region of electromagnetic radiation (wavelength ca. 800--2500 nm). The present review describes various applications of the NIRS technique in the meat industry for quantitative characteristics of meat, but also in assessment of meat quality and technological and sensory parameters. The NIRS technique is superior to classical methods in the speed of analyses and possibility of simultaneous non-destructive measurements. This brings about a great potential for on-line analysis without using chemicals.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
104
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—