MOŽNOSTI VYUŽITÍ SPEKTROSKOPIE NIR V MASNÉM PRŮMYSLU
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509487" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509487 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
MOŽNOSTI VYUŽITÍ SPEKTROSKOPIE NIR V MASNÉM PRŮMYSLU
Popis výsledku v původním jazyce
Near infrared spectroscopy (NIRS) is a spectroscopic method which uses the near infrared region of the electromagnetic spectrum (usually from about 800?2,500 nm). The given summary describes various applications of the NIRS technique in the meat industryfor the findings of quantitative parameters, but also in the appraisal of meat quality from the point of view of technological and sensory parameters. The NIRS technique, in comparison with classical methods, exceeds in speed, simultaneity, non-destructive measurement of samples, a great potential for on-line analysis and all these without using chemicals.
Název v anglickém jazyce
POTENTIALS OF NIR SPECTROSCOPY IN MEAT INDUSTRY
Popis výsledku anglicky
Near infrared spectroscopy (NIRS) is a spectroscopic method which uses the near infrared region of the electromagnetic spectrum (usually from about 800?2,500 nm). The given summary describes various applications of the NIRS technique in the meat industryfor the findings of quantitative parameters, but also in the appraisal of meat quality from the point of view of technological and sensory parameters. The NIRS technique, in comparison with classical methods, exceeds in speed, simultaneity, non-destructive measurement of samples, a great potential for on-line analysis and all these without using chemicals.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
1213-7103
e-ISSN
—
Svazek periodika
104
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—