Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant vitamins in barley green biomass

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00160576" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00160576 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/10:#0000535 RIV/00027022:_____/10:00000216

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant vitamins in barley green biomass

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two malting hulled varieties (Sebastian, Malz) and one nonmalting hull-less variety (AF Lucius) were used to assess vitamins C and E in the green biomass of young plants of spring barley (Hordeum vulgare L.) in three stages of growth and development (BBCH 29, 31, 32-33). The samples from sampling I (BBCH 29) had statistically significantly higher vitamin C content and vitamin E activity compared to sampling II (BBCH 31). The highest average vitamin content was determined in the malting variety Sebastian(vitamin C, 520 mg 100 g-1 DM; vitamin E, 73.06 mg kg-1 DM) compared to the varieties Malz (501 mg 100 g-1 DM; 61.84 mg kg-1 DM) and AF Lucius (508 mg 100 g-1 DM; 67.81 mg 100 g-1 DM). The locality Kroměříž (Czech Republic, CR), with vitamin C and E contents of 524 mg 100 g-1 DM and 68.74 mg kg-1 DM, respectively, proved to be more suitable for growing green biomass compared to the locality Žabčice (CR) (content of vitamins C and E, 477 mg 100 g-1 DM and 66.39 mg kg-1 DM, respectively).

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant vitamins in barley green biomass

  • Popis výsledku anglicky

    Two malting hulled varieties (Sebastian, Malz) and one nonmalting hull-less variety (AF Lucius) were used to assess vitamins C and E in the green biomass of young plants of spring barley (Hordeum vulgare L.) in three stages of growth and development (BBCH 29, 31, 32-33). The samples from sampling I (BBCH 29) had statistically significantly higher vitamin C content and vitamin E activity compared to sampling II (BBCH 31). The highest average vitamin content was determined in the malting variety Sebastian(vitamin C, 520 mg 100 g-1 DM; vitamin E, 73.06 mg kg-1 DM) compared to the varieties Malz (501 mg 100 g-1 DM; 61.84 mg kg-1 DM) and AF Lucius (508 mg 100 g-1 DM; 67.81 mg 100 g-1 DM). The locality Kroměříž (Czech Republic, CR), with vitamin C and E contents of 524 mg 100 g-1 DM and 68.74 mg kg-1 DM, respectively, proved to be more suitable for growing green biomass compared to the locality Žabčice (CR) (content of vitamins C and E, 477 mg 100 g-1 DM and 66.39 mg kg-1 DM, respectively).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    22

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus